Egyetlen negatívum: Mail

Az eddigi felhasználás alatt egyetlen, ám igen jelentős problémám akad csak: Mail program rendszeresen meghal, kifagy. Bár tapasztalatom szerint Vista alatt is elég gáz a Mail program működése, mindez nem igazán vígasztal.

Egyenlőre nem tudom a konkrét okokat, de nem is igazán tudom elfogadni, hogy manapság egy ilyen alapszoftver ilyen instabilan működjön. Ha mindez a terjedelmes, 1,5 GB-os IMAP fiók miatt van, az esetleg megmagyarázná, de csak esetleg, hiszen egy üzleti felhasználás esetén ez közel sem számítha kritikus nagyságrendnek.

Konkrét és rendszeres jelenség, hogy a Mail program, közvetlenül indítás után kifagy, olyan mint ha nem tudna rendesen szinkronizálni a szerverrel, vagy a duál rendszer használata miatt, ugyanis a mailboxot használom Win klienssel is, összeakadna valami.

Force Quit, majd újraindítás azonban segít, így a szinkronizásciós hiba szerintem kizárható.

További érdekes jelenségek közé tartozik, hogy minden törekvésem ellenére, van vagy 3-4 Sent Items mappám és legalább ennyi Deleted Items is. Érdekes módon, bármit is csinálok törlés kapcsán, valamelyik mappában biztosan maradnak törletlen levelek, melyeket csak Win alól tudok törölni.

De ami miatt most igazán "tollat" ragadtam, az a tanácstalanságom és tehetetlenségem, ugyanis van egy megkezdett, terjedelmesebb levelem, tele fontos kulcsmondatokkal és logikai vázzal, amit nem tudok szerkeszteni. Sleep módból tértem volna vissza a levél befejezéséhez, de azóta csak szívárványkarika... A megkezdett levélből pedig baromira nem tudom kimásolni, vágólapra rakni a szöveget.

Nem tudom elhinni, de marad a képernyő lopás és az újraírás!

Más mail kliensre pedig nem akarok áttérni, mert egyszerűen nem akarom elfogadni azt a tényt, hogy mindkét oprendszer alatt - legalábbis nálam - az egyik kulcsfontosságú és alapszoftver egyszerűen szar legyen...

Konkrét hibaüzenet a csatolt állományban, melyet természetesen megküldtem a fejlesztőknek is.

Valakinek esetleg mond ez valamit?

CsatolmányMéret
Problem-Report-for-Mail.rtf106.74 KB