MS Office karakter probléma: Ó

Irodai csomagok kapcsán kipróbáltam az összes elérhető és komoly alkalmazást: iWork '08, OpenOffice/NeoOffice és természetesen MS Office for MAC 2008. Magam részéről maradok  a megszokott szoftvernél, bár szeretnék továbbra is  "másként gondolkozni", de ezen a téren még nem megy.

A kezdeti nehézséget azonban az a tény jelentette, hogy érdekes módon az MS Office legfrissebb és korábbi (2004-es) verziójában sem működik a magyar billentyűzetkiosztás ellenére sem a hoszú "ó/Ó" karakter.

Megoldás szerencsére van, melyet természetesen a Beszéljükmac.com oldalon lehet megtalálni, és amelynek segítségével nekem is sikerült elővarázsolnom - némi kompromisszum árán - az "elérhetetlen" karaktert.

Szükségünk van a HungarianPro nevezetű "Roman keyboard layout"-ra, mely csomagot (HungarianPro.bundle) csak be kell dobnunk a /Library/Keyboard Layouts mappába. Ezt követően ki-, és belépés, majd System Preferences > International > Input Menu, ahol csak be kell kapcsolni és máris elérhető Office alatt is a hosszú Ó.

Egyetlen és minimális kompromisszum, hogy a bundle-t használva megszűnik a Caps Lock működése... :) Valamit valamiért...