iTunes - Amazon Album Art widget

A MAC révén visszaszoktam a zenehallgatásra... És ez jó, nagyon jó! :)

A kezdeti ellenszenvem az iTunes-al kapcsolatosan elmúlt, sőt teljes mértékben megfordult a viszony és mindennapi társsá vált a program. Ezt nagymértékben elősegítette az AirPort Express és az erősítő párosítása is, melynek révén a zenehallgatás hihetetlenül leegyszerűsödött és kényelmessé vált...

A CD-k grebbelése rohamléptekkel halad, lassan 100 körüli az albumok száma a gépen és szépen hízik az iTunes Library-ja is. Míg az elején nem tulajdonítotam nagy jelentőséget annak, hogy az albumokat vizuálisan is beazonosítsam lejátszás közben, rá kellett jönnöm, hogy sokkal praktikusabb, ha látom őket, így szükségessé vált az artwork-ök letöltése is.

Mindehez a legpraktikusabbnak egy hasznos kis widget bizonyult, az Amazon Album Art.

A program freeware és jelenleg a 2.12-es verziónál tart. Megkeresi az éppen hallható szám vagy album borítóját és egy kattintásra ("Set as album art in iTunes" felirat) importálja is az iTunes-ba. Amennyiben több találat is van, a jobb felső sarokban található kis ikonra kattintva megnézhetjük őket, míg az artwork-re kattintva közvetlenül a letöltési oldalt hívja be a böngészőnk. A beállításokat a jobb felső sarokban található "i" betűn keresztül érhetjük el, ahol többek között megadhatjuk a preferált Amazon letöltési oldalt is, bár tapasztalatom szerint az alapértelmezett .com a legtöbb esetben elegendő lesz.

A "Save small images to iTunes" opciót ne felejtsétek el befleggelni! :)