Time Machine - WD My Book Essential Edition

WD MyBook EssentialTovább nem halogathattam a személyes adatok (elsősorban a fotók) archiválását, figyelembe véve a tavalyi évben elszenvedett laptop lopást és az elmúlt időszakban a cégnél sorozatosan bekövetkező merevlemez elszállásokat.

Time Machine révén a szoftver adott és a legtöbb mac-es blogon rendkívül pozitívak ezzel kapcsolatosan a vélemények. Hardver kapcsán pedig egy gyönyörű szép, fekete Western Digital My Book Essential  Edition 500 GB-ra esett a választásom. Szép, tesztekben egész jól szerepelt és még csak nem is hangos. :)

Jelenleg 85 GB körül van a cucc, amit durván 2 óra alatt készített el első körben a TM. A napi mentés várhatóan kimarad az én életemből is, hetente-havonta bekapcsolom majd a My Book-ot és kész. Már most sokkal nyugodtabb vagyok... :)

A beállításokkal sokat nem kellett küszködnöm. :) My Book kapott egy kis tápot és egy USB kábelt, auto mount, aztán a már korábban ON állásra kapcsolt TM átvette az irányítást. Az alapból FAT32-re formázott vinyót javasolta, hogy formázzuk meg, amely javaslatot jóvá is hagytam, miután lementettem a standard állpmányokat a My Book-ról.

A végeredmény egy 465 MB kapacitású, MAC OS Extended formátumú, Time Machine Backups elnevezésű külső archív eszköz.

TM-el még ismerkedem... :)