iTuneShop.net - iTunes Store használat Magyarországról

iTunes StoreBár ezzel kapcsolatban - aki keres - sok-sok leírást és lehetséges megoldást talál a neten, bemutatnám az általam ismert és működőképes alternatívát, mely lehetőséget biztosít számunkra is - a világ ezen elzárt és kirekesztett részén is -, hogy hozzáférjünk az iTunes Store napról napra bővülő adatbázisához és többek közöt zenét, filmet, TV sorozatot, zenei videókat vásároljunk, vagy éppen iPodunk szabad tárterületeit csökkentsük játékokkkal.

Mire lesz szükségünk:

- www.iTuneShop.net
- PayPal regisztrációra
- érvényes bankkártyára
- Apple-nél még nem regisztrált mail címre

Az iTuneShop oldal él és virul, működik, tapasztalatom alpján minden infó korrekt és az ott leírtaknak megfelel, így a kezdeti általános bizalmatlanságon túlléphetünk. Az oldalon minden szükséges infó megtalálható, tartsuk be a javasolt menetrendet és működni fog a dolog...

Eddigi tapasztalatom alapján 100 dolcsinál kevesebb amount-ot nem fogunk tudni választani, mert éppen mindíg kifogytak, de legalább nem kell túl gyakran utalgatnunk.

PayPal-os fizetés után tényleg ASAP (nyitvatartásuknak megfelelően) megjön a kód, melyet a jelzett 12 órán belül érvényesíteni kell. Az időeltolódás miatt esetleg érezhetünk némi késlekedést a szolgáltatásban, de ha figyelembe vesszük a site-on korrektül feltüntett időzónát, pontos helyi időt és a nyitvatartásukat, látni fogjuk, hogy tényleg rendben van a logisztika náluk:

Mo.-i idő szerint 23:14-kor fizettem a PayPal-on és másnap 04:52-kor már az elektronikus postaládámban volt a szükséges  kód.

Szükségünk lesz még egy regisztrációra a Store-hoz, de a http://ituneshop.net/instructions/ oldalon megírt lépéseket betartva, ez már nem okozhat gondot. Arra tényleg figyelni kell, hogy Apple számára szűz mail címet adjunk meg regisztrációkor.

Egyetlen egy alkalommal sokkoltam be pár percre, mikor az űrlapon meg kellett adni a pontos és valós USA címet, :) de ha figyelmesebb lettem volna, akkor még ez is elkerülhető, mert az iTuneShop oldalon tényleg figyeltek a részletekre. A legfontosabb linkek, amelyek elsőre nem is tünnek linkeknek:


***IMPORTANT***
*1. You need to fill in a Valid U.S. Address (e.g.1 | 2) in the address field. Using ANY valid U.S address will get you access. 

Please note: Different U.S states levy different taxes on digital downloads.
e.g. if you register with an address from Texas,
a $1.99 episode of ‘South Park’ would cost you $2.15. However, the state of California does not impose such a tax. Find out more here.


Egyébként pedig Kaliforniában tényleg "könnyebb" az élet, így pl. érdemes egy ottani kolesz címét megadni... :)

Ha jól emlékszem még egyszer megdobbant a szívem, hogy esetleg buktam 100 dolcsit, mert nekem elsőre nem jelent meg az összeg a Store-ban, de a Redeem menüpont alatt újra megadva már megszólaltak a fanfárok, melyek azóta is szólnak, hol egy kis jazz, hol egy kis elektronikus zene keretében AAC formátumból...