StarKing Rose - Rózsakert

Tegnap vásárolni akartam az iPod-hoz (80GB) egy fekete gumi védőtokot. Az általam preferált helyek (XMS, iStyle) nem estek útba, így a MOM parkban kezdtem (StarKing).

A srácok segítőkészek voltak, de sajnos nem volt csak a 160GB-hoz. Kérdésemre, miszerint nem lesz-e jó a 80GB-hoz jelezte, hogy lötyögni fog, annak ellenére, hogy gumiból van, hiszen a két típusnak eltérő a vastagsága.

Ennek tudatában - már felkészülten - gondoltam próbát teszek a legközelebbi boltban, azaz a Rózsakerti StarKing-ben is. Hosszas nézelődés a vitrin előtt, rám se hederítettek igazán. A két eladó srác közül az egyik gyorstalpalót tartott OS X ismeretből 2 vevőnek, a másik csak ott volt... Kérésemre, miszerint segítene-e, jött és nyitotta a vitrint. Jelezte, hogy csak műanyag tokjuk van, illetve átlátszó szilikonos. 3x rákérdeztem, hogy tutira nincs-e fekete szilikonos, határozottan rávágta, hogy sajnos éppen nincs. Kár volt!

Ha már ott voltam, gondoltam körülnézek alaposabban is. Az egyik polcon - közvetlenül legelől - kiszúrtam egy nagyon gyanús tokot. Szerettem volna megnézni, de közben a másik eladó is foglaltá vált, éppen egy fiatal srácnak tartott iPhone előadást. Ennyi baromságot és rizsát még életemben nem hallottam! Fel kellett volna venni, de nem kapcsoltam :) Mindezt olyan stílusban, mintha baromi jól informált lenne, igazi szakember. Szegény srác tátott szájjal bámult csak, és nyelte a baromságokat, mint kacsa a nokedlit.

A fiatal srácot megsajnáltam, az eladó srácra pedig berágtam és szóvátettem, hogy mindaz amit mond oltári nagy hülyeség, valamint ezzel egyidőben kértem, hogy a kiselőadás mellett esetleg segítsen már, mert vásárolni szeretnék és mintha megtaláltam volna azt, amit keresek, ha már ő nem adta a kezembe, hogy ez kell neked pajtás.

Természetesen az volt amire szükségem volt. Kérdem, ez 80GB-oshoz van-e, mire azonnal rávágta, hogy tökmindegy milyen, ez szilikon, rugalmas, jó lesz mindkettőre. Ekkor már lila volt a fejem. Elmagyaráztam, hogy biztosan nem lesz jó mindkettőre, de azért nézzük meg. 80-as volt, szerencséjére...

Ekkor avatkozott be a másik eladó, aki már sokkal felkészültebb volt, pontosan tudta, hogy a doboz mely részén van feltüntetve, hogy melyik típushoz tartozik. Nála fizettem és udvariasan megköszöntem a segítségét.

A másiknak búcsuzóul pedig javasoltam, ha valamit nem tud, ne csináljon úgy mint ha tudná, vagy legalább vegye a fáradságot és az egész napos lődörgés mellett talán kerüljön képbe az általuk forgalmazott termékkekel és kiegészítőkkel. Vártam, hogy esetleg elnézést kér és jelzi, hogy csak tegnap kezdett, tombol benne az eladási vágy, mert ezt talán még megértettem volna. De semmi. És szerintem még ő volt felháborodva...